Taalhuis

Het Liemers Taalhuis wil mensen die (beter) willen leren lezen en schrijven graag een handje helpen. Het Taalhuis biedt een overzicht van al het taalaanbod, geeft advies over passende cursussen en verzorgt taallessen.

Liemers Taalpunt

In de bibliotheken van Duiven, Westervoort en Zevenaar is er een Taalpunt voor volwassenen. Hier vind je boeken om te oefenen met lezen en informatie over lezen. Je herkent het Taalpunt aan het blauwe logo.

Gelderland Geletterd

Herken je het? Er zijn vele taalgroepjes, cursussen, spreekuren, lessen om volwassenen met Nederlands als moedertaal verder te helpen met lezen en schrijven. Ken je iemand of ben je iemand die moeite heeft met lezen en schrijven?

Digitale Overheid

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kan je terecht als je vragen hebt over de digitale overheid. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Medewerkers helpen je met het vinden van informatie op internet of verwijzen je door naar lokale partners.
 

Digi-taalhuis

Ben je thuis tijdens de corona-crisis, maar wil je thuis oefenen met taal? Op deze website vind je tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Corona melder app

Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen. En als je besluit de app te gebruiken? Dan helpen we je bij het installeren van de app.

Donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Kunstwerk! geeft hulp en uitleg over het invullen van je keuze.

Steffie Toeslagen

Steffie legt uit wat toeslagen zijn en wat je nodig hebt om een toeslag aan te vragen. Ook helpt Steffie met het berekenen van jouw inkomen zodat je niet teveel en niet te weinig toeslag krijgt.

DigiVitaler

Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert regelmatig gratis workshops DigiVitaler om je kennis te laten maken met de digitale zorg en ermee aan het werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet.
 


Cursussen

Digisterker

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de belastingdienst? De gratis cursus Digisterker helpt je op weg. 

Klik en Tik

Wil je ook leren browsen, navigeren en e-mailen? Tijdens de Klik & Tik trainingen ga je onder begeleiding aan de slag met het online cursusprogramma. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig het internet op.


Online oefenen

Taalzoeker

Zoek je een cursus bij jou in de buurt? Met de Taalzoeker heb je hem zo gevonden.

Oefenen.nl


Op Oefenen.nl verbeter je je basisvaardigheden. Je oefent met programma’s over lezen, schrijven, Nederlands, rekenen en internetten. En je leert meer over gezondheid, geld, en opvoeding.

Steffie

Steffie legt op een makkelijke manier uit hoe dingen werken in Nederland. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!