Gratis Lego workshop

Kunstwerk! de Bibliotheek in Zevenaar organiseert in samenwerking met Boek en Buro Rebers, woensdag 18 september a.s. van 15.00 tot 16.00 uur en van 16.30 tot 17.30 uur een middag in Lab12, die compleet in het teken staat van Lego. Kinderen tussen de 6 en 9 jaar kunnen alles uittesten en werken met de Lego WeDo app. Dat je met de blokjes van alles kunt bouwen, weten de meeste mensen al jaren. Maar dat je bijvoorbeeld programmeerbare Lego hebt, is wat minder bekend.

WeDo 2.0 is programmeerbare Lego, waarmee kinderen hun bouwwerken via een tablet of computer tot leven kunnen wekken. Leerlingen worden aangemoedigd om hun grenzen op het gebied van creativiteit te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen, innovatie ontwerpen te maken en hun ideeën te delen met andere kinderen. Dit alles door de combinatie van veelzijdigheid van de Lego stenen en de programmeermogelijkheden van digitale technologie. Natuurlijk kan er ook gewoon gebouwd worden met Lego. Meedoen aan deze Lego middag is gratis, je moet je alleen wel even aanmelden bij Yvonne Brouwer, medewerker Educatie, mailadres: y.brouwer@liemerskunstwerk.nl

Lab12 in Kunstwerk! de Bibliotheek in Zevenaar is een leer- en werkplek. Iedereen kan er spelenderwijs kennis maken met digitale fabricage. Met 3D printers en scanners realiseer je je eigen ontwerpen. In Lab12 leer je ook hoe je een digitaal ontwerp maakt en hoe je je eigen robot aanstuurt met behulp van programmeertaal.