Kunstwerk! de Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen vanaf 6 maart a.s. terecht bij Kunstwerk! de Bibliotheek. Samen met Sociaal Raadslieden en Welzijnsorganisatie Caleidoz biedt de bibliotheek een belastingspreekuur om mensen uit Zevenaar te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Belastingspreekuur / belastingsklas / andere activiteit
In de periode maart en april kunnen mensen in bij Kunstwerk! de Bibliotheek gebruikmaken van de invulhulp. Dit gaat op afspraak.  Ondersteuners van STMR, de sociaal Raadslieden, verzorgen de daadwerkelijke hulp.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten bij Kunstwerk! de Bibliotheek vestiging Zevenaar. Er zijn 4 computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur.  I.v.m. de verhuizing van de bibliotheek in Zevenaar naar Hal 12 is de bibliotheek van 23 maart a.s. t/m 14 april a.s. gesloten. Daardoor is het in bovenstaande periode niet mogelijk zelf aangifte te doen in deze bibliotheek.