Liemers Taalhuis

Liemers Taalhuis en haar partners zetten zich in voor laaggeletterden Wist je dat in Nederland 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite hebben met lezen en schrijven? Dat komt in de Liemers neer op 1 op de 9 mensen. Het Liemers Taalhuis wil mensen die (beter) willen leren lezen en schrijven graag een handje helpen. Ons Taalhuis helpt anderstaligen en mensen die in Nederland geboren en getogen zijn.

Op 31 januari 2017 ondertekenen diverse partijen een samenwerkingsovereenkomst. Samen maken we ons sterk voor het verminderen van laaggeletterdheid.

31 januari om 15:30 uur wordt er een persmoment georganiseerd in Het Musiater. Er wordt dan door de wethouders van de Liemerse gemeenten en door de directeuren van Caleidoz, Kunstwerk!, Mikado, ROC Rijn IJssel, RSD en Stichting Lezen & Schrijven (de Liemers Taalhuis partners) getekend voor de samenwerking.

Tussen de 8.000 en 10.000 mensen in de Liemers hebben moeite met lezen en schrijven. In heel Nederland gaat het om 1,3 miljoen volwassenen tussen de 16 en 65 jaar.

Een Taalhuis is voor laaggeletterden en vrijwilligers een herkenbare fysieke en laagdrempelige plek. Wie beter wil leren lezen en schrijven heeft behoefte aan een plek waar overzicht is van al het taalaanbod, waar advies wordt gegeven over een passende cursus en waar taallessen worden gegeven. Het Taalhuis is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van de Nederlandse taal bij elkaar komen.

Mensen die moeite hebben met taal en digitaal (lezen, schrijven, rekenen, computervaardigheden) kunnen terecht binnen het Liemers Taalhuis om elkaar te ontmoeten, elkaar te helpen en geholpen te worden om beter te leren lezen en schrijven.

In de Liemers wordt er door de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar, de welzijnsorganisaties Caleidoz en Mikado, de Regionale Sociale Dienst, ROC Rijn IJssel en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers samengewerkt binnen het Liemers Taalhuis.

Agenda Leven Lang Leren

1. Cursus Klik & Tik

Wil je ook leren browsen, navigeren en e-mailen? De Bibliotheek Liemers geeft Klik & Tik trainingen.

di 01 aug

2. Cursus Klik & Tik

do 03 aug

3. Cursus Klik & Tik

di 08 aug

4. Cursus Klik & Tik

do 10 aug

5. Cursus Klik & Tik

di 15 aug

6. Cursus Klik & Tik

do 17 aug

7. Cursus Klik & Tik

di 22 aug

8. Cursus Klik & Tik

do 24 aug

9. Cursus Klik & Tik

di 29 aug

Moeite met lezen en schrijven...

Hulp nodig? Bel!

Lees en schrijf

Lees en schrijf is voor mensen die Nederlands spreken, maar niet (goed) kunnen lezen en schrijven.

Taalpunt

In de bibliotheken van Duiven, Westervoort en Zevenaar is er een Taalpunt voor volwassenen. Hier vindt je boeken om te oefenen met lezen en informatie over lezen. Je herkent het Taalpunt aan het blauwe logo.

Oefenen.nl

Op oefenen.nl vind je nog veel meer. Kijk ook eens bij Rekenen, Werk, Opvoeding, Geld of Gezondheid.

Steffie

Steffie legt op een makkelijke manier uit hoe dingen werken in Nederland.

DIGISTERKER CURSUSSEN

KLIK en TIK

Taalzoeker

Zoek een cursus bij jou in de buurt?

Met de Taalzoeker heb je hem zo gevonden.

Taalklas

Bij Taalklas kunnen inburgeraars gratis Nederlands leren.