Coronavaccinatie

In mei en juni ontvangen miljoenen Nederlanders van 18 tot 60 jaar een uitnodiging voor de coronavaccinatie.

Hier staat een voorbeeld van de brief. Er staat in dat er een gratis vaccin tegen corona voor je klaarligt. Je bepaalt zelf of je de vaccinatie wilt. Ook staat er informatie in de brief over het maken van een prikafspraak. Dat kan op twee manieren:

  • Via de computer (24 uur per dag): ga naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl en meld je aan met je DigiD.
  • Via de telefoon (van 8.00 uur tot 20.00 uur): bel 0800 7070 en houd daarbij je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Dat staat op je paspoort of ID-kaart en op je rijbewijs.

Sommige mensen zien misschien tegen de prik op of vinden het moeilijk om een afspraak te maken. Om deze mensen te helpen heeft Stichting Digisterker, op verzoek van GGD GHOR Nederland, een demo ontwikkeld met uitleg over het maken van een online vaccinatieafspraak.

De informatieve demo is vrij toegankelijk voor iedereen en kan gebruikt worden door mensen die ondersteuning bieden aan mensen die hulp nodig hebben. 

 

Informatie op Steffie.nl
Op Steffie.nl staat eenvoudige informatie over het coronavirus, de maatregelen en de vaccinatie. De uitleg wordt gegeven met behulp van plaatjes en in verschillende talen.

 

Informatie Rijksoverheid
Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over het coronavirus, de maatregelen en de vaccinatie.