BoekStart

BoekStart

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen; kinderen die als baby al zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. 

BoekStart-coach

Onze BoekStart-coach Lilian Scholts is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen. Tijdens haar aanwezigheid op het consultatiebureau of in de bibliotheek helpt ze je graag verder! 

Wat is BoekStart?

Kunstwerk! de Bibliotheek stimuleert (voor)lezen met Boekstart. Vanuit de gemeente ontvang je een BoekStartbon zodra je baby ongeveer 3 maanden is. Ga met deze bon naar Kunstwerk! de Bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje.

BoekStart-koffertje

In het BoekStartkoffertje zitten boekjes en flyers. Als je het koffertje ophaalt, vertellen we je meer over de bibliotheek. Je kindje krijgt een abonnement. Je kunt hiermee gelijk boekjes lenen uit de speciale BoekStarthoek van de bibliotheek.

Kom langs in de bibliotheek!
Lilian Scholts helpt je graag verder als je vragen hebt of tips wil ontvangen. Zij is regelmatig aanwezig op het consultatiebureau in Lobith en Zevenaar.

Iedere woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur is Lilian aanwezig tijdens het Voorlezen in de Bibliotheek in Zevenaar.


BoekStart voorleestips

In het BoekStartkoffertje zitten twee boekjes. Op de site van BoekStart staan bij de boekjes handige en leuke voorleestips. 

Lees meer

BoekStart-app

Heb jij de nieuwe BoekStart-app al op je telefoon? De app staat vol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Meer informatie