Leerkrachten

Inspiratie-avond

Ben je leerkracht en op zoek naar vernieuwende ideeën over
hoe jij bij je leerlingen het plezier van lezen kunt aanwakkeren? Kom dan naar deze Inspiratieavond.

Na afloop ga je naar huis met tips, inspirerende boektitels en originele lesideeën waar je meteen mee aan de slag kunt in je groep.

De inspiratie-avond 2021 heeft al plaatsgevonden. Hou deze website in de gaten voor een nieuwe datum.

Cursus Open Boek

Leescoördinatoren hebben de belangrijke taak het leesbeleid binnen de basisschool vorm te geven door het opstellen, en met het team uitvoeren van een (school)leesplan. Idealiter zijn er twee leescoördinatoren per school, verdeeld over de onder- en bovenbouw. In de cursus Open Boek leer je onder meer genres kennen in de jeugdliteratuur,  de relatie kennen tussen technisch en begrijpend lezen en leesbevordering, het organiseren van een boekenkring, zinvol werken met informatieve boeken, het opstellen van een leesplan en het motiveren van het team.

De cursus bestaat uit vier studiebijeenkomsten van drie uur, afgewisseld met huiswerkopdrachten. De eindopdracht bestaat uit het opstellen van een leesactiviteitenplan.  

Deze cursus is op aanvraag. Heb je interesse in deze cursus? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar: l.scholts@liemerskunstwerk.nl

Nascholingsbijeenkomst Open Boek

Twee keer per jaar organiseren wij een nascholingsbijeenkomst voor leerkrachten in het algemeen en leescoördinatoren in het bijzonder om de leesbevorderingskennis up to date te houden. Eenieder die werkt aan leesbevordering met de doelgroep 4-12 jaar kan hierbij aansluiten. Samen gaan we voor het leesplezier van alle kinderen!

Wil je deelnemen aan deze cursus?
Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar: l.scholts@liemerskunstwerk.nl.

De factuur ontvang je ongeveer een maand na de eerste bijeenkomt.

 

Folder Open Boek 2.0