Voortgezet Onderwijs

dBos

Plezier in lezen zorgt voor meer lezen wat resulteert dat kinderen beter worden in taal. Met de Bibliotheek op School (dBos) gaan we een intensieve, structurele samenwerking aan, op het gebied van leesbevordering en/of digitale geletterdheid. De onderwijsspecialist komen regelmatig langs op school om een bibliotheek op school in te richten en up-to-date te houden. 
Inmiddels werkt Kunstwerk! de Bibliotheek al met ruim 20 scholen in de Liemers samen.

 

Schoolpas = Bibliotheekpas

Alle leerlingen (en eventueel het personeel) worden gratis lid van Kunstwerk! de Bibliotheek. Zij kunnen met hun schoolpas boeken lenen in de bibliotheek of laten bezorgen op school.
Voor meer informatie over de Bibliotheek op School op het Voortgezet Onderwijs, kan je contact opnemen met Mirelle Besselink: m.besselink@liemerskunstwerk.nl

Tips voor professionals

Wij geven graag een aantal handige websites voor docenten op
het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

 

Meer informatie

Lab12

In ons eigen Lab12 kunnen kinderen experimenteren met robots
en andere digitale middelen. Spelenderwijs leren ze meer over programmeren en de digitale wereld. Intussen verbeteren ze andere vaardigheden zoals taal en rekenen. Onder professionele begeleiding ontdekken de kinderen in kleine groepjes de nieuwste technische snufjes. Er is speelgoed voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. 

Voor scholen bieden wij diverse pakketten aan, voor in de
klas of in de bibliotheek. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@liemerskunstwerk.nl

 

Ontdek al het speelgoed!

LiteRom

In de LiteRom vind je een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en recensies van Nederlandse literatuur van 1900 tot heden. Een rijke en betrouwbare bron voor iedereen die van lezen houdt. Voor docenten ter voorbereiding op lessen over Nederlandse literatuur en scholieren. Inloggen doe je met je lenerspasnummer en wachtwoord.
 

Ga naar LiteRom

Uittrekselbank

De UittrekselBank is een databank over Nederlandstalige en anderstalige literatuur. De databank bevat uittreksels en korte besprekingen van boeken uit de wereldliteratuur en verwijzingen naar uittreksels die zijn verschenen in een groot aantal uittrekselboeken. Inloggen doe je met je lenerspasnummer en wachtwoord.
 

Ga naar de Uittrekselbank