• Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen wordt er op dinsdag 22 januari vanaf 14:45 uur in bieb Zevenaar een poppenkastvoorstelling gegeven door Annemarie Bon en Gertie Jaquet.Deze poppenkast voorstelling is voor kinderen van ca 4 tot 8 jaar.

  De poppenkast voorstelling duurt ca. 40 minuten. Daarna gaan Annemarie Bon en Gertie Jaquet samen met de kinderen tekenen, het dappere Hazenspel spelen en alle kinderen krijgen een tattoo, dit duurt ca. 20 minuten.
  De toegang is gratis, wel graag opgeven dat je aanwezig wilt zijn i.v.m. het aantal te verwachte kinderen. De ouders wordt verzocht aanwezig te blijven.

 • Peuters en kleuters naar de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen

  De Nationale Voorleesdagen 2019, van 23 januari t/m 2 februari 2019, worden ook in Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers gevierd! Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.
  Kunstwerk! De Bibliotheek Liemers organiseert daarom leuke en interactieve voorleesactiviteiten voor kinderen. Op 23 januari komt Kinderopvang Humanitas naar de bibliotheek in Zevenaar voor een speurtocht. En er wordt tijdens dit bezoek natuurlijk voorgelezen uit Een huis voor Harry.

  Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Maar Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen na deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. Onze bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind. Kinderen van 0 tot 6 jaar, die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van onze bibliotheek, krijgen een gratis vingerpoppetje de dikke kater Harry met het kleine hartje van goud (zolang de voorraad strekt). Voor meer leuke activiteiten in de vestigingen van Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers tijdens de Nationale Voorleesdagen verwijzen wij je graag naar onze website.

  Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen.

 • Meld je aan voor Eindeloos Musiceren!

  Eindeloos musiceren is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, mensen met Parkinson en dementie. Maar ook eenzame en licht gedesoriënteerde ouderen hebben baat bij muziek. De muziek kan thuis, in zorginstellingen of door medewerkers van de thuiszorg gebruikt worden. Door Eindeloos Musiceren in te zetten, krijgt de mantelzorger meer rust en ondersteuning.

  Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek de kwaliteit van leven en de interactie met de omgeving kan verbeteren. Het blijkt dat muziek ook letterlijk iets doet in de hersenen. Het activeert de hersenen en kan zelfs nieuwe verbindingen maken. Daarnaast kan muziek invloed hebben op de pijnbeleving, energie beïnvloeden en bijdrage leveren aan een betere motoriek.

  Een vrijwilliger van Eindeloos Musiceren komt bij de cliënt langs om samen te bepalen welke muziek een belangrijke rol in het leven heeft gespeeld en maakt een afspeellijst. Het effect van muziek is het grootst als de muziek van betekenis is geweest in het leven en emoties en herinneringen oproept. Via Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is het mogelijk om de muziek kant en klaar aan te bieden op een IPod, inclusief koptelefoon en speaker.

  De Leo Harmonie verzorgt optredens in diverse zorginstellingen in de gemeente Zevenaar. Door herkenbare muziekstukken te spelen, zal het geheugen geprikkeld worden. Door de juiste muziek op de juiste momenten in te zetten, verloopt de verzorging vaak makkelijker. Daarnaast worden mensen vaak rustiger en vertonen ze minder probleemgedrag.

  Als vrijwilliger van Eindeloos Musiceren krijg je twee gratis trainingen, zodat je individuele afspeellijsten kunt samenstellen. Aan het eind van de training krijg je een certificaat.

  Eindeloos Musiceren biedt ook de Aubade en het Herinneringskoor aan. Bij de Aubade verzorgt een muziekdocent samen met leerlingen een intiem concert in zorginstellingen. Daarnaast ondersteunt het team van Eindeloos Musiceren zorginstellingen en gemeenten bij het opzetten van een Herinneringskoor. Een Herinneringskoor bestaat uit mensen met dementie of een andere chronische ziekte, mantelzorgers, familie, vrijwilligers. Samen zingen verbindt!

  Via de website van Kunstwerk! Het Musiater en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers kun je je aanmelden voor het project Eindeloos Musiceren. Wil je je niet digitaal aanmelden? Bij iedere vestiging van de bibliotheek liggen inschrijfformulieren voor je klaar of klik hier om deze te downloaden.

  Wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Neem dan contact op met Kunstwerk! via info@liemerskunstwerk.nl
  Eindeloos Musiceren is een initiatief van: Kunstwerk ! Culturele Voorzieningen in de Liemers, AlzheimerMuziekGeluk, Ignar Rip Liemerije deskundige zorg voor ouderen en Leo Harmonie, Lobith.
  Wil je ook partner worden? Laat het Kunstwerk! dan weten via info@liemerskunstwerk.nl.
   

 • Gratis cursus: Kennismaken met internet

  Wil je ook leren browsen, navigeren en e-mailen? Binnenkort start de Bibliotheek Liemers met de Klik en Tik trainingen.

  Hiermee ga je onder begeleiding aan de slag met het online cursusprogramma Klik en Tik. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig het internet op.

 • Windows 10 voor beginners

  Wil je meer weten over het werken met Windows 10? Schrijf je dan in voor de cursus Windows 10 voor beginners.

  In een kleine groep ga je aan de slag met o.a. de volgende onderwerpen:
  • Korte introductie Windows 10, wat is een Microsoft account en waarom heb je dat nodig.
  • De mogelijkheden van het Bureaublad.
  • Bestanden en mappen beheren met Windows Verkenner.
  • Wat zijn apps en hoe ga je hiermee om.
  • Wat is Windows Store
  • Internetten met browser Edge.
  • E-mailen met de app Mail.
  • Onderhoud en veiligheid

  Duur van de cursus: 4 bijeenkomsten van 2 uur.
  Kosten van de cursus: € 40,00 incl. cursusboek

  Inschrijven via de mail:
  activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl of telefonisch: 0316-745680
  Voor meer informatie:
  Marie-José van de Velde 0316-745680

 • Gratis cursus: De overheid gaat digitaal

  De overheid doet steeds meer via het internet en je kan daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing.

  Daarom een speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid...’.  

 • Vacature Trainer Digitale vaardigheden

  Wil jij je steentje bijdragen aan de maatschappelijke en educatieve doelstellingen van de bibliotheek? Dan biedt Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers een mooie uitdaging voor jou. Wij zoeken hulpkrachten met passie voor de bibliotheek en media, die op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan onze publieke dienstverlening.

  Bij Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers kunnen mensen met weinig computerervaring oefenen met basisvaardigheden. Ze leren de computer en internet beter gebruiken en sociale media te verkennen. Kunstwerk! besteedt ook aandacht aan andere vaardigheden zoals taalvaardigheden. De trainer ondersteunt en begeleidt, met als doel de maatschappelijke participatie en de zelfredzaamheid van de deelnemers te bevorderen.

  Jij:
  • bent vriendelijk en geduldig;
  • vindt het leuk om mensen iets aan te leren;
  • bent handig met computers en internet;
  • bent bekend met persoonlijke werkomgevingen (bijv. van de overheid);
  • bent minimaal 2,5 uur per week beschikbaar (voor de duur van het project);
  • kan zelfstandig en in teamverband werken;
  • wilt mensen graag individueel en groepsgewijs kennis bijbrengen;
  • begeleidt cursisten bij oefeningen voor digitale vaardigheden;
  • signaleert en verwijst door;
  • levert een bijdrage aan nabesprekingen.

  Wij bieden:
  • een vrijwilligersovereenkomst;
  • regelmatige begeleiding;
  • computertraíningen;
  • gemotiveerde collega's en deelnemers;
  • een prettige werkomgeving;
  • uitstekende faciliteiten;
  • een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). De kosten worden door de bibliotheek betaald.

  Enthousiast?
  Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl of telefonisch via nummer 0316 - 745680.
  We zijn op zoek naar meerdere docenten.

Vandaag geopend

Bibliotheek Zevenaar
11:00 - 18:00
Bibliotheek Duiven
09:00 - 21:00
Bibliotheek Westervoort
11:00 - 17:00
Servicepunt Pannerden
09:00 - 18:00

Gratis online cursussen

De online Bibliotheek is gestopt met de cursussen

Per 1 januari 2019 is de online Bibliotheek gestopt met de cursussen. Dit betekent dat je in 2019 helaas geen nieuwe cursus meer kunt starten.

Al een cursus gestart?
Ben je in 2018 gestart met een cursus? Dan kun je deze gewoon afmaken in 2019.

Leestips

De Luisterbieb-App

 

Heb je al gehoord over de LuisterBieb-app? Hier lees je meer over deze gratis app. Met de LuisterBieb kun je genieten van meer dan 200 luisterboeken en hoorcolleges, waar en wanneer je maar wilt.

 

Collectie E-books

Laat je verrassen...

 

Met WelkBoek kun je op een unieke manier een leuk nieuw boek uitzoeken. Je kunt zoeken op trefwoorden zoals 'vrolijk', 'onvoorspelbaar' en 'ongewoon', maar ook op kenmerken van het personage en het plot of op de plaats waar het verhaal zich afspeelt. Probeer het snel zelf:

 

VRAAG EN ANTWOORD

Boekstartcafé

De Bibliotheek Liemers organiseert regelmatig leuke, gezellige Boekstartbijeenkomsten. 

VERLENGEN, RESERVEREN & ZOEKEN

 • Nieuws

  1. Sinterklaas komt voorlezen in de bieb!

   Op donderdag 29 november a.s. komt Sinterklaas hoogst persoonlijk met zijn Knuffelpietje Pedrolientje en zijn stoere Piet Pedro voorlezen in Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers. Sinterklaas is dol op voorlezen...

   22 november 2018

   Bekijk details van Sinterklaas komt voorlezen in de bieb!

  2. Gratis proeven en lezen!

   Nederland Leest heeft in de maand november Voeding als thema. Waarom de grootse openbare bibliotheken-campagne over eten gaat? Omdat wij zijn wat we eten. In dit kader organiseert Kunstwerk! de Bibliotheek...

   22 november 2018

   Bekijk details van Gratis proeven en lezen!

  3. Koken binnen je budget!

   Liemers Taalhuis (ROC RijnIJssel en Kunstwerk! de Bibliotheek) organiseren in de maanden november 2018 t/m januari 2019 de gratis cursus “Koken binnen je budget”. Dit project is gericht op laaggeletterde...

   22 november 2018

   Bekijk details van Koken binnen je budget!

  4. Nationale Voorleesdagen

   Wist je dat tijdens de aankomende Nationale Voorleesdagen bij het basisonderwijs en de kinderopvang er voorleeskastjes worden gebruikt die zijn beschilderd door medewerkers van Zozijn. De kunstenaars zijn...

   7 november 2018

   Bekijk details van Nationale Voorleesdagen

  5. Week van de mediawijsheid

   Informatiebijeenkomst Week van de mediawijsheid november 2018: ”Je digitale erfenis” Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert op woensdag 21 november in het kader van de Week van de Mediawijsheid een informatiebijeenkomst...

   22 oktober 2018

   Bekijk details van Week van de mediawijsheid

  6. Nederland Leest 2018

   Nederland Leest heeft in de maand november Voeding als thema. Waarom de grootse openbare bibliotheken-campagne over eten gaat? Omdat wij zijn wat we eten. In dit kader organiseert Kunstwerk! de Bibliotheek...

   22 oktober 2018

   Bekijk details van Nederland Leest 2018

  7. Lezing Acupunctuur

   Acupunctuur is een behandelmethode in de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden onder andere naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken.

   3 oktober 2018

   Bekijk details van Lezing Acupunctuur

  8. Liever de Liemers Fietsronde!

   Zin om te fietsen door het mooie Liemerse landschap én tegelijkertijd een goed doel steunen? Zondag 30 september kan dat. Rotaryclub Zevenaar verzorgt dan de Liever de Liemers Fietsronde. Iedere fietsliefhebber...

   26 september 2018

   Bekijk details van Liever de Liemers Fietsronde!

  9. Gefeliciteerd Bente de Voorleeskampioen Read2Me!

   Zaterdag 26 mei jl. heeft de landelijke finale plaats gevonden van de voorleeswedstrijd Read2Me voor het voortgezet onderwijs. Na de provinciale finale gewonnen te hebben, heeft Bente Engelen van het Liemers...

   29 mei 2018

   Bekijk details van Gefeliciteerd Bente de Voorleeskampioen Read2Me!

  Meer

 • Agenda

  1. Digitaal inloopspreekuur

   Heb je vragen over het activeren van je e-books account, het lezen van e-books, het gebruik van de e-reader, de Wise-app en andere digitale vragen? Kom dan naar het digitaal inloopspreekuur in jouw bibliotheek.

   Van 14:00 tot 16:00

   Bibliotheek Westervoort

   do 17 jan

  2. Taalpunt: Taalcafé/Taalgroep

   Voor het oefenen van de Nederlandse taal ben je van harte welkom. Oefenen door samen te praten, lezen en oefenen op de computer.

   Van 09:30 tot 10:30

   Kunstwerk! Bibliotheek Zevenaar

   vr 18 jan

  3. Digitaal inloopspreekuur

   Heb je vragen over het activeren van je e-books account, het lezen van e-books, het gebruik van de e-reader, de Wise-app en andere digitale vragen? Kom dan naar het digitaal inloopspreekuur in jouw bibliotheek.

   Van 14:00 tot 16:00

   Bibliotheek Duiven

   vr 18 jan

  4. Taalpunt: Taalcafé/Taalgroep

   Voor het oefenen van de Nederlandse taal ben je van harte welkom. Oefenen door samen te praten, lezen en oefenen op de computer.

   Van 09:30 tot 11:30

   Kunstwerk! Bibliotheek Zevenaar

   di 22 jan

  5. Digitaal inloopspreekuur

   Heb je vragen over het activeren van je e-books account, het lezen van e-books, het gebruik van de e-reader, de Wise-app en andere digitale vragen? Kom dan naar het digitaal inloopspreekuur in jouw bibliotheek.

   Van 14:00 tot 16:00

   Bibliotheek Zevenaar

   di 22 jan

  6. Digitaal inloopspreekuur

   Heb je vragen over het activeren van je e-books account, het lezen van e-books, het gebruik van de e-reader, de Wise-app en andere digitale vragen? Kom dan naar het digitaal inloopspreekuur in jouw bibliotheek.

   Van 14:00 tot 16:00

   Bibliotheek Westervoort

   do 24 jan

  7. Taalpunt: Taalcafé/Taalgroep

   Voor het oefenen van de Nederlandse taal ben je van harte welkom. Oefenen door samen te praten, lezen en oefenen op de computer.

   Van 09:30 tot 10:30

   Kunstwerk! Bibliotheek Zevenaar

   vr 25 jan

  8. Digitaal inloopspreekuur

   Heb je vragen over het activeren van je e-books account, het lezen van e-books, het gebruik van de e-reader, de Wise-app en andere digitale vragen? Kom dan naar het digitaal inloopspreekuur in jouw bibliotheek.

   Van 14:00 tot 16:00

   Bibliotheek Duiven

   vr 25 jan

  9. Taalpunt: Taalcafé/Taalgroep

   Voor het oefenen van de Nederlandse taal ben je van harte welkom. Oefenen door samen te praten, lezen en oefenen op de computer.

   Van 09:30 tot 11:30

   Kunstwerk! Bibliotheek Zevenaar

   di 29 jan

  Meer

LIEMERS TAALHUIS

          Kunnen lezen = meedoen!

Voor iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven en omgaan met de computer.