Kinderburgemeester

Liemerse Kinderburgemeesters

Maak kennis met de twee kinderburgemeesters: Lars uit Duiven en Jasmijn uit Zevenaar. Allebei zijn zij de eerste kinderburgemeester van de gemeente en die taak vervullen zij heel graag! Zij zijn aanwezig bij officiële momenten die te maken hebben met kinderen. Beiden zijn ze dol op lezen en geven ze je graag boekentips en recensies.

Maak kennis met Jasmijn

Jasmijn Braam (12 jaar) uit Zevenaar zit in groep 8 van de basisschool De Bem. Ze heeft heel veel hobby’s, zoals skeeleren, sieraden maken, TikToks maken en afspreken met vriendinnen. Ook speelt zij fanatiek hockey. Jasmijn kan echt wegdromen in een boek en dat doet ze dan ook graag.

“Ik heb een boek thuis die is geïllustreerd door een kennis van mijn oma. Haar wens was om een kinderboek te kunnen en mogen illustreren en deze wens is uitgekomen.”

Mijn ervaring als kinderburgemeester:
“Ik vond echt oprecht alles leuk wat ik heb kunnen en mogen doen als kinderburgemeester. Maar het allerleukste vond ik het maken van het promotiefilmpje voor de zoektocht naar mijn opvolger. Het was supergaaf dat ik hier ook een rol in kreeg!”

Vragen stellen 
Heb je een vraag voor Jasmijn over haar werkzaamheden of over haar boeken? Je kan haar een mailtje sturen naar kinderburgemeester@zevenaar.nl. Zij gaat je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Maak kennis met Lars

Lars Evers (10 jaar) zit in groep 7 van Montessori IKC De Groene Ring. In zijn vrije tijd speelt hij graag voetbal en zit hij achter zijn gameconsole. Ook lezen is een grote hobby van hem, omdat je helemaal in je eigen wereld kan zitten. Zijn mooiste herinnering aan een boek heeft te maken met de serie van Harry Potter. Hij heeft de hele serie in een korte tijd gelezen en heeft vervolgens de films gekeken. Echt een aanrader volgens hem!

“Als kinderburgemeester heb ik een taart gebakken met de burgemeester. Super vet! Ook heb ik veel mooie dingen mogen doen zoals kaarten brengen naar ouderen, versierde fietsen met Koningsdag beoordelen, een krans leggen bij het monument van 4 mei en ik heb de vlag gehesen op 5 mei. Hopelijk mag ik nog meer mooie momenten hieraan toe voegen.”

Vragen stellen
Heb je een vraag voor Lars over zijn werkzaamheden of over zijn favoriete boeken? Je kan hem een mailtje sturen naar kinderburgemeester@duiven.nl. Hij gaat je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Jasmijn heeft speciaal voor jullie een top 10 van haar favoriete boeken samengesteld. Ze had de lijst nog véél langer kunnen maken, maar deze verhalen sprongen er voor haar echt uit. Sommige boeken heeft ze zelfs meerdere keren gelezen! 

De top 10 van Jasmijn


De top 10 van Lars heeft een spannend tintje. Dit is namelijk zijn favoriete genre. Lars vond het moeilijk om zijn top 10 te kiezen, omdat hij zoveel boeken leuk vindt.

 

Recensie van Lars

Harry Potter en de Relieken van de Dood

“Het is spannend, want het is het laatste deel van de Harry Potter serie. Alle verhalen van de eerdere boeken komen nu bij elkaar. De personen verrassen je nog wel en dat vond ik erg leuk. Het gevecht op het einde is heel spannend. Het leuke van de Harry Potter boeken vind ik dat ze soms ook grappige stukjes hebben.” 

Word gratis lid!

Tot je 18e ben je gratis lid van de bibliotheek en kan je, net als Jasmijn en Lars, heel veel boeken lezen! Wil je dat ook? Klik hier!


Over de kinderburgemeester


Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de opening van een speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeesters vertegenwoordigen de gemeente en dan met name de kinderen die in de gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.

Wil jij ook kinderburgemeester worden? 
De sollicitatieperiode voor de gemeente Zevenaar is helaas afgelopen. In mei/juni 2022 is het weer mogelijk om je aan te melden als nieuwe kinderburgemeester!