Nieuws

  

Resultaat 31 - 40 (van 117)

 • Trucjes met taal voor Jongeren Bekijk details

  29 juli 2020

  Deze zomer kunnen alle jongeren in Nederland tussen de 12 en 18 jaar via www.Taalbaas.nu een gratis een workshop volgen om de beste trucjes met taal te leren. Dit kan met bekende auteurs, journalisten, cabaretiers en spoken word-artiesten. Jongeren komen deze zomer door het volgen van deze workshops in aanraking met allerlei vormen van taal en verhalen, door middel van lezen, schrijven of vertellen in een podcast, vlog- of songtekst. Jongeren kunnen zich inschrijven voor de workshops tot 28 augustus...

 • Thrillerauteur Lydia van Houten Bekijk details

  17 juni 2020

  De bekende thrillerauteur Lydia van Houten heeft vorige week haar nieuwe boek 'Schim' gepresenteerd en gesigneerd bij Rebers en Buro in Zevenaar.

 • Veilig online in tijden van corona Bekijk details

  4 april 2020

  Er is tijdens de coronacrisis veel nepnieuws in omloop. Met deze tips kun je het échte nieuws van het nepnieuws onderscheiden. Lees je iets zorgwekkends via Facebook, via Whatsapp of hoor je het misschien van een familielid of buurvrouw? Wees kritisch voordat je het deelt met anderen. Er zijn veel nepberichten in omloop in de hoop dat je er op klikt. Dat is niet allemaal expres. Veel mensen zijn bang en delen vaak nieuws zonder het te checken. Verder proberen criminelen een slaatje te slaan uit de...

 • Annulering voorleeswedstrijd Bekijk details

  14 maart 2020

  Jammer voor alle voorleeskampioenen gaat de halve finale bij het Musiater op maandag 15-03-2020 niet door ivm de maatregelen rondom het Corona-virus.

 • Gefeliciteerd Evelien, Voorleeskampioen Schoolfinale Read2Me! Bekijk details

  3 maart 2020

  Evelien van Hoof van het Liemers College uit Zevenaar heeft dinsdag 18 februari jl. de schoolfinale voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Kunstwerk! Het Musiater. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de Liemers vertegenwoordigen in de provinciale finale.

 • Winnaars kwartfinale voorleeswedstrijd Bekijk details

  3 maart 2020

  Rosalie van Hal van IKC Het Klokhuis en Reza Vooges van OBS Toermalijn hebben de kwartfinale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Duiven en Lobith. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 15 maart de Liemers vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

 • Kunstwerk! Draait Door! - AFGELAST Bekijk details

  12 februari 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen van de regering inzake de ontwikkelingen in de coronavirus is besloten om onze activiteit van aanstaande zondag 15 maart Kunstwerk! Draait Door! in Turmac Cultuurfabriek te annuleren en te verzetten. Wij houden u op de hoogte via deze website.

 • Poëzieweek Bekijk details

  30 januari 2020

  Ga tijdens de Poëzieweek van 30 januari t/m 5 februari eens langs bij Kunstwerk! de Bibliotheek voor mooie poëzie en vergeet ook niet één van de ansichtkaarten mee te nemen. Bijvoorbeeld deze van Maud Vanhauwaert.

 • Alle leerlingen in de Liemers digitaal vaardig Bekijk details

  28 januari 2020

  Kinderen groeien op in een digitaal tijdperk waarin ze geheel onbevangen de mogelijkheden van nieuwe technologie ontdekken. Kunstwerk! de Bibliotheek stimuleert het ontwikkelen van digitale vaardigheden van kinderen om met deze technologie te leren omgaan. Op maandag 10 februari a.s. wordt om 15.00 uur in de OGtent in Duiven hiervoor het startsein gegeven.

 • Prentenboekenfestival voor kinderen en baby’s Bekijk details

  13 januari 2020

  "Nog één verhaaltje alsjeblieft!” Ouders weten dat het vaak niet bij één verhaaltje voor het slapengaan blijft. Om ouders te stimuleren om nog vaker voor te lezen en om het plezier van voorlezen te laten zien organiseert Kunstwerk! de Bibliotheek in Zevenaar het 1e Prentenboekenfestival.

Paginanavigatie