Nieuws

  

Resultaat 81 - 90 (van 104)

 • Voorleeswedstrijd in Zevenaar! Bekijk details

  5 februari 2017

  Vandaag lazen de schoolkampioenen van Rijnwaarden en Zevenaar allemaal een mooi fragment voor uit hun boek. De jury koos uiteindelijk Nanna Balder (basisschool DaVinci-Carrousel) tot winnaar.

  Bekijk details van Voorleeswedstrijd in Zevenaar!

 • Liemers Taalhuis zet zich in voor laaggeletterden! Bekijk details

  2 februari 2017

  Gisteren 31 januari 2017 ondertekenden diverse partijen in het Musiater een samenwerkingsovereenkomst. Samen maken we ons sterk voor het verminderen van laaggeletterdheid!

  Bekijk details van Liemers Taalhuis zet zich in voor laaggeletterden!

 • Het Liemers College laat leerlingen boeken uitlenen! Bekijk details

  30 januari 2017

  De vmbo-locatie van het Liemers College in Zevenaar is vorig jaar in gebruik genomen. De schoollocatie heeft geen mediatheek, maar wel een Bibliotheek op school. Het pionieren levert mooie ideeën op. Zo leent Zevenaar niet alleen boeken uit aan leerlingen, maar ook door leerlingen.

  Bekijk details van Het Liemers College laat leerlingen boeken uitlenen!

 • Kwaakerdekwaak, het DUO komt naar de bieb! Bekijk details

  19 januari 2017

  Van 31 januari t/m 31 maart brengen een gansje en een eendje een bezoek aan de bieb in Zevenaar. Dit tweetal, het DUO, beleeft de gekste avonturen. Heel hun leven trekt aan de kijker voorbij. Hun verhalen zijn speels, kleurrijk, gedetailleerd en grappig uitgebeeld en te zien in prachtige kijkdozen die opgesteld staan in onze bibliotheek.

  Bekijk details van Kwaakerdekwaak, het DUO komt naar de bieb!

 • Razend (12+) van Carry Slee Bekijk details

  19 januari 2017

  Een musical naar het boek van de auteur Carry Slee.

  Bekijk details van Razend (12+) van Carry Slee

 • Poëzieweek Bekijk details

  9 januari 2017

  Van 26 januari tot en met 1 februari a.s. vieren we de Poëzieweek met het thema: humor. Er is deze week volop aandacht voor gedichten die op de lachspieren werken, uit hilariteit, herkenbaarheid of uit ironie. Kunstwerk! de bibliotheek Liemers deelt gratis ansichtkaarten uit met daarop een bekend humoristisch gedicht van o.a. Hans Andreus, K. Schippers en Ilja Leonard Pfeijffer.

  Bekijk details van Poëzieweek

 • Sluitingsdagen kerstperiode Bekijk details

  28 november 2016

  De vestigingen Lobith en Pannerden van de bibliotheek zijn in de kerstperiode gesloten van 24-12-16 t/m 01-01-2017. Vanaf maandag 02-01-2017 zijn beide vestigingen weer open. Ook de andere vestigingen hebben aangepaste openingstijden, hieronder een overzichtje.

  Bekijk details van Sluitingsdagen kerstperiode

 • Nederland Leest Bekijk details

  14 november 2016

  Ter gelegenheid van Nederland Leest (dit jaar het thema Democratie) staat van 29 november tot 13 december de Democratiefabriek in HAL 12 (Gemeentehuis) in Zevenaar. Van 14 t/m 19 december in de bibliotheek Zevenaar tijdens openingstijden. Bezoek ook de Superleeskring op zondag 18 december 12:00-15:00 uur.

  Bekijk details van Nederland Leest

 • Sinterklaas is jarig, ik zet mijn schoen vast klaar ... Bekijk details

  2 november 2016

  Je schoen zetten in de bibliotheek? Dat kan! Vanaf zaterdag 12 november kun je in de vestigingen van Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers een leuk vouwschoentje halen om zelf in elkaar te knutselen. Schoentje klaar? Breng het dan zo snel mogelijk terug naar de bibliotheek. Op vrijdag 2 december mag je komen kijken of de Sint er een leuk Schoenboekje in heeft gestopt.

  Bekijk details van Sinterklaas is jarig, ik zet mijn schoen vast klaar ...

 • Het spannende Smokkelspel Bekijk details

  28 september 2016

  Het smokkelen ontwikkelde zich vanaf de eerste Wereldoorlog tot een soort volkssport waarbij douaniers en smokkelaars probeerden elkaar te slim af te zijn.

  Bekijk details van Het spannende Smokkelspel