Nieuws

  

Resultaat 1 - 10 (van 101)

 • Nationale Voorleesdagen: Voorlezen via Facebook Live

  14 januari 2021

  Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari 2021 vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze periode schenkt Nederland nog meer aandacht aan het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Kunstwerk! de Bibliotheek heeft allerlei leuke online activiteiten georganiseerd.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen: Voorlezen via Facebook Live

 • Nationale Voorleesdagen 2021

  12 januari 2021

  Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2021 kun je tot en met 1 maart a.s. bij Kunstwerk! de Bibliotheek een verrassingstas reserveren. De tassen bevatten onder andere twee prentenboeken en een tekening. In de eerste 15 tassen zit een cadeautje om het voorlezen nog leuker te maken!

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2021

 • Vragen over de nieuwe Donorwet?

  12 januari 2021

  Het online Digi-Taalhuis helpt/Informatiepunt Digitale Overheid helpt je verder! Op 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister.

  Bekijk details van Vragen over de nieuwe Donorwet?

 • Gratis boekgeschenk Nederland Leest

  26 november 2020

  Kom naar Kunstwerk! de Bibliotheek tijdens Nederland Leest en krijg het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer van ons cadeau! In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Je kunt dit boek als lid van de bibliotheek tot en met maandag 14 december a.s. gratis ophalen in alle vestigingen en servicepunten van...

  Bekijk details van Gratis boekgeschenk Nederland Leest

 • Trucjes met taal voor Jongeren

  29 juli 2020

  Deze zomer kunnen alle jongeren in Nederland tussen de 12 en 18 jaar via www.Taalbaas.nu een gratis een workshop volgen om de beste trucjes met taal te leren. Dit kan met bekende auteurs, journalisten, cabaretiers en spoken word-artiesten. Jongeren komen deze zomer door het volgen van deze workshops in aanraking met allerlei vormen van taal en verhalen, door middel van lezen, schrijven of vertellen in een podcast, vlog- of songtekst. Jongeren kunnen zich inschrijven voor de workshops tot 28 augustus...

  Bekijk details van Trucjes met taal voor Jongeren

 • Veilig online in tijden van corona

  4 april 2020

  Er is tijdens de coronacrisis veel nepnieuws in omloop. Met deze tips kun je het échte nieuws van het nepnieuws onderscheiden. Lees je iets zorgwekkends via Facebook, via Whatsapp of hoor je het misschien van een familielid of buurvrouw? Wees kritisch voordat je het deelt met anderen. Er zijn veel nepberichten in omloop in de hoop dat je er op klikt. Dat is niet allemaal expres. Veel mensen zijn bang en delen vaak nieuws zonder het te checken. Verder proberen criminelen een slaatje te slaan uit de...

  Bekijk details van Veilig online in tijden van corona

 • Annulering voorleeswedstrijd

  14 maart 2020

  Jammer voor alle voorleeskampioenen gaat de halve finale bij het Musiater op maandag 15-03-2020 niet door ivm de maatregelen rondom het Corona-virus.

  Bekijk details van Annulering voorleeswedstrijd

 • Gefeliciteerd Evelien, Voorleeskampioen Schoolfinale Read2Me!

  3 maart 2020

  Evelien van Hoof van het Liemers College uit Zevenaar heeft dinsdag 18 februari jl. de schoolfinale voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Kunstwerk! Het Musiater. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de Liemers vertegenwoordigen in de provinciale finale.

  Bekijk details van Gefeliciteerd Evelien, Voorleeskampioen Schoolfinale Read2Me!

 • Winnaars kwartfinale voorleeswedstrijd

  3 maart 2020

  Rosalie van Hal van IKC Het Klokhuis en Reza Vooges van OBS Toermalijn hebben de kwartfinale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Duiven en Lobith. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 15 maart de Liemers vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

  Bekijk details van Winnaars kwartfinale voorleeswedstrijd

 • Kunstwerk! Draait Door! - AFGELAST

  12 februari 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen van de regering inzake de ontwikkelingen in de coronavirus is besloten om onze activiteit van aanstaande zondag 15 maart Kunstwerk! Draait Door! in Turmac Cultuurfabriek te annuleren en te verzetten. Wij houden u op de hoogte via deze website.

  Bekijk details van Kunstwerk! Draait Door! - AFGELAST