‘Laaggeletterdheid in beeld’ te bewonderen in Zevenaar

Gepubliceerd op: 31 mei 2021 15:28

De reizende fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’ was afgelopen oktober te bekijken in de bibliotheek in Westervoort. Na de heropening van de bibliotheken, is deze fototentoonstelling nu ook te zien bij de bibliotheek in Zevenaar.

De tentoonstelling bestaat uit tien foto’s die specifieke situaties laten zien waar laaggeletterden tegenaan lopen, zoals het doen van boodschappen of het invullen van een formulier. De tentoonstelling is een aantal jaar geleden gemaakt in samenwerking met het ROC RijnIJssel en de Liemerse gemeenten en sluit aan bij de campagne van Gelderland Geletterd, Beter
lezen en schrijven? Daar heb je recht op!.

Campagne Gelderland Geletterd
Gelderse bibliotheken, Stichting Lezen en Schrijven, Rijnbrink, onderwijsinstellingen, gemeenten en de provincie Gelderland werken samen om beperkte geletterdheid onder de aandacht te brengen. Gelderland Geletterd heeft daarom de campagne Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op! opgezet. Om deze campagne verder te verspreiden, liggen er flyers bij de fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.daarhebjerechtop.nl.

De fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’ is tot en met donderdag 24 juni a.s. te zien tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zevenaar. Uiteraard worden de voorzorgsmaatregelen van het RIVM in acht genomen.