Carice Baak wint kwartfinale voorleeswedstrijd!

Gepubliceerd op: 28 februari 2018 16:23

Carice Baak van basisschool de Groene Ring uit Duiven heeft zaterdag de kwartfinale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de OGtent in Duiven. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de Liemers vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2018!

De 7 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lilian Scholts naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Bert Aalders gesproken. De beslissing was moeilijk vanwege het enorme enthousiasme van de voorlezers. De jury was erg onder de indruk!

Carice las een fragment voor uit het boek “De wraak van Knor” van Tosca Menten. De jury vond dat Carice heel beeldend voorlas, waardoor ze het publiek meenam in haar verhaal. Carice zal één van de 10 deelnemers zijn aan de halve finale die op 18 maart a.s. gehouden zal worden in De bblthk te Wageningen.