Cisqo Rutjes wint kwartfinale voorleeswedstrijd!

Gepubliceerd op: 13 februari 2018 10:07

Cisqo Rutjes van de basisschool Lindenhage uit Zevenaar heeft de kwartfinale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Jongerencentrum de Sfinx in Lobith. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de Liemers vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2018!

De negen kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lilian Scholts naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Bert Frölich gesproken. De beslissing was erg moeilijk, vanwege de zeer hoge kwaliteit van de voorlezers. De jury was erg onder de indruk!
Cisqo las een fragment voor uit het boek De Griezels van Roald Dahl. De jury vond dat Cisqo heel beeldend, helder en duidelijk voorlas. Cisqo zal één van de tien deelnemers zijn aan de halve finale die op 18 maart a.s. gehouden zal worden in de bibliotheek te Wageningen .