Het boek “Tonio” emotioneert, pakt en boeit!

Gepubliceerd op: 23 februari 2017 09:22

Kom 6 maart a.s. naar de lezing over boek/film Tonio van de auteur A.F.Th. van der Heijden.

In samenwerking met de leeskring en Kunstwerk! de Bibliotheek Duiven wordt er in de Ogtent in Duiven op 6 maart a.s. een lezing gehouden over het boek en de film Tonio van de bekende auteur A.F.Th. van der Heijden. Tonio is een Roman ter nagedachtenis aan de 21-jarige zoon van de auteur die in 2010 omkwam bij een verkeersongeluk.

Maandag 6 maart
Aanvang 19.30 – 22.00 uur
Toegang €7,50
De kaarten zijn te koop bij Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers in Duiven en bij het Cultuurcentrum “de Ogtent” op het Remigiusplein 9 in Duiven.

‘Vanaf nu tot aan het einde van mijn dagen zal Tonio’s dood er nooit eens even niet zijn.’ De auteur (1951) verloor op Eerste Pinksterdag 2010 zijn 21-jarige zoon Tonio bij een verkeersongeluk. In deze roman doet de auteur het enige wat hij nog kan, zien te overleven en schrijven over de dood van zijn zoon en wat het teweeg heeft gebracht: verdriet, gemis, pijn, woede, angst, schuldgevoelens, machteloosheid en radeloosheid. Hij probeert het onmogelijke: het te begrijpen en dragelijk te maken. Herinneringen aan Tonio en het leven van de auteur en zijn vrouw met hun zoon worden afgewisseld met de gebeurtenissen rond en na Tonio’s dood en de gevoelens en reacties van de schrijver en diens vrouw. Het naakte, rauwe, onbeschrijfelijke verdriet spreekt uit ieder woord. Indrukwekkende, overweldigende roman over een van de ergste dingen die een mens kan overkomen: de dood van een kind...