Koken Binnen Je Budget!

Gepubliceerd op: 7 maart 2019 13:17

Eten als bindmiddel bij project Koken Binnen Je Budget! Afgelopen week is het project Koken Binnen Je Budget in Zevenaar afgerond. Tijdens de laatste kookles zijn er certificaten uitgereikt aan de deelnemers van het project, die naast budgetvriendelijk koken ook aan de slag zijn gegaan met beter leren spreken, schrijven en lezen. Eten als bindmiddel!

Koken Binnen Je Budget in Zevenaar is een Taalhuis initiatief van Kunstwerk! de Bibliotheek, in samenwerking met Vitanos en ROC RijnIJssel. Deze cursus is gericht op laagtaalvaardige volwassenen en is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken centraal staat. Onder begeleiding van een kok en leefstijlcoach, zijn er gezonde gerechten gemaakt en werd elke kookles een seizoensgroente als thema gebruikt.

Tegelijkertijd werkten de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden). De deelnemers hebben geleerd een menu uit te schrijven, ingredi├źnten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan.