Liemers Taalhuis opent een Taalpunt in Westervoort.

Gepubliceerd op: 19 februari 2018 13:54

Wist je dat in Nederland 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite hebben met lezen en schrijven? Dat komt in de Liemers neer op 1 op de 9 mensen. Het Liemers Taalhuis wil mensen die (beter) willen leren lezen en schrijven graag een handje helpen. Ons Taalhuis helpt anderstaligen en mensen die in Nederland geboren en getogen zijn.

Op 28 februari a.s. om 16:00 uur wordt in de bibliotheek van Westervoort het Taalpunt officieel geopend.
Het Taalhuis is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of hulp nodig heeft bij digitale vaardigheden. Er is een speciaal programma georganiseerd waarin we het Taalhuis presenteren voor partners, doorverwijzers en vrijwilligers. Wij willen je informeren over wat het Taalhuis inhoudt, voor wie het Taalhuis is en wie de samenwerkingspartners zijn. Wethouder Hans Breunissen zal de officiële feestelijke openingshandeling verrichten.
Een Taalhuis is voor laaggeletterden en vrijwilligers een herkenbare fysieke en laagdrempelige plek. Wie beter wil leren lezen en schrijven heeft behoefte aan een plek waar overzicht is van al het taalaanbod, waar advies wordt gegeven over een passende cursus en waar taallessen worden gegeven. Het Taalhuis is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van de Nederlandse taal bij elkaar komen. Mensen die moeite hebben met taal en digitaal (lezen, schrijven, rekenen, computervaardigheden) kunnen terecht binnen het Liemers Taalhuis om elkaar te ontmoeten, elkaar te helpen en geholpen te worden om beter te leren lezen en schrijven.
In de Liemers wordt er door de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, de welzijnorganisaties Caleidoz en Mikado, de Regionale Sociale Dienst, ROC RijnIJssel, de taalaanbieders IVIO en Prago en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers samengewerkt binnen het Liemers Taalhuis.