Maak je eigen poëtische kaart

Gepubliceerd op: 10 oktober 2019 10:00

Dit najaar komt er een poëtische kaart van Duiven. Alle inwoners van Duiven, Groessen en Loo kunnen hun dorp op de kaart zetten, met een zelf geschreven gedicht. De poëtische kaart van Duiven brengt plaatsen in de gemeente Duiven in kaart aan de hand van gedichten. Het gaat om plekken die een bijzondere gevoelswaarde hebben, bijvoorbeeld huizen, gebouwen of straten.

Je schrijft een gedicht in relatie tot deze plek. Dat kan een herinnering zijn, een speciale emotie of een beschouwing. Inzenden kan vanaf nu tot 18 oktober a.s. naar humphrey.ottenhof@gmail.com. De gedichten mogen maximaal 20 regels tellen.

De poëtische kaart bestaat uit een geografische kaart waarop de betreffende plekken met een cijfer worden aangeduid. De cijfers verwijzen naar de bijbehorende gedichten. Op deze wijze krijgen lezers speciale informatie over plekken die zij op deze wijze, namelijk via een gedicht, nog niet kenden. De poëtische kaart wordt in de hele gemeente Duiven en in de Liemers verspreid. De feestelijke presentatie van de poëtische kaart vindt plaats op woensdagavond 6 november a.s. van 20.00 tot 22.00 uur in Kunstwerk! de Bibliotheek/de filmzaal OGtent in Duiven.