Nationale Voorleesdagen: Voorlezen via Facebook Live

Gepubliceerd op: 14 januari 2021 11:36

Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari 2021 vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze periode schenkt Nederland nog meer aandacht aan het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Kunstwerk! de Bibliotheek heeft allerlei leuke online activiteiten georganiseerd.

Voorleesmomenten

Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert drie online voorleesmomenten via Facebook en zijn gratis te volgen via de Facebookpagina ‘Liemers Kunstwerk’.

De voorleesmomenten vinden plaats op:

  • Woensdag 20 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Zevenaar
  • Vrijdag 22 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Westervoort
  • Donderdag 28 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Duiven


Deze livestream is gratis te volgen via www.facebook.com/liemerskunstwerk. Zie je de livestream niet tevoorschijn komen? Refresh dan even de pagina of start de app opnieuw op. De livestream komt dan in de tijdlijn te staan.  

Verrassingstas

Ben je lid van de bibliotheek, dan kun je t/m maandag 1 maart a.s. een verrassingstas reserveren bij de vestigingen in Duiven, Westervoort en Zevenaar. In deze tas zitten onder andere twee prentenboeken en een kleurplaat voor kinderen van 0-4 jaar. Het verrassingstasje is gratis te reserveren via onze website

Kleurplaat Coco kan het!

Na het (voor)lezen van Coco kan het! is het tijd om te kleuren. Download en print de kleurplaat uit en ga samen aan de slag.

Dans en zing mee met Coco

Dans en zing mee met het vrolijke liedje 'Coco kan het!' speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is  geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten, gezongen door Gerson Main.

Het is nu te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube Music.

Lid worden is leuk

Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Daarmee heb je ook toegang tot onder andere de Digitale Voorleestas, online luisterboeken en de voorleeshoek. Wil je een verrassingstas reserveren, maar ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan via www.debibliotheekliemers.nl/lid-worden

 

© Tekst en illustraties afkomstig uit Coco kan het! Loes Riphagen & Uitgeverij Gottmer