TETEM KidsLab

Gepubliceerd op: 2 februari 2021 11:42

Kunstwerk! is een samenwerking aangegaan met De Twentse organisatie TETEM. Zij hebben webinars ontwikkeld die door alle bibliotheken in de programmering kunnen worden opgenomen. De activiteiten sluiten goed aan bij Lab12 van Kunstwerk! TETEM biedt deze activiteiten twee keer per week aan: op woensdagmiddagen en zaterdagmiddagen. In de voorjaarsvakantie zijn er meer activiteiten ingepland.

Hoe werkt het?
TETEM heeft een agenda gemaakt waarin alle activiteiten staan vermeld. Kinderen volgen de workshops vanuit huis, en kunnen afhankelijk van de activiteit ook bij TETEM terecht voor materialen. 

Er zijn vier verschillende soorten KidsLab workshops: 

Maak en bouw workshop: Maak of bouw iets, terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die worden gebruikt heb je als het goed is al in huis.  

Make-It workshop: Dit is een technische en creatieve workshop waarvoor je een techniek kitje nodig hebt dat je bij TETEM kunt bestellen.  

Ontwerp workshop: Bij deze workshop leer je hoe een gratis softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Je hebt hiervoor een computer en een tweede computer/tablet nodig.  

KidsLab+ workshop: Tijdens deze workshop leer je een bepaalde techniek en krijg je meer te weten over de gedachte hierachter. Deze is dan ook heel geschikt voor kinderen die wel wat extra uitdaging willen. 

Voor meer informatie en de agenda ga je naar deze website.