Trucjes met taal voor Jongeren

Gepubliceerd op: 29 juli 2020 11:10

Deze zomer kunnen alle jongeren in Nederland tussen de 12 en 18 jaar via www.Taalbaas.nu een gratis een workshop volgen om de beste trucjes met taal te leren. Dit kan met bekende auteurs, journalisten, cabaretiers en spoken word-artiesten. Jongeren komen deze zomer door het volgen van deze workshops in aanraking met allerlei vormen van taal en verhalen, door middel van lezen, schrijven of vertellen in een podcast, vlog- of songtekst. Jongeren kunnen zich inschrijven voor de workshops tot 28 augustus a.s..

Het rapport van de Onderwijsinspectie gaf aan dat een kwart van de Nederlandse jongeren met een leesachterstand van school komt. Vooral meters maken en nadenken over wat je leest, blijkt een probleem. Taalbaas verbindt professionele woordkunstenaars die nu zonder podium en publiek zitten met middelbare scholieren om hen te prikkelen deze zomer meer te lezen en creatief met taal aan de slag te gaan.

Adriaan van Dis: 'Als je gezien wilt worden en gehoord, als je ertoe wilt doen en de wereld wilt snappen, dan moet je lezen! Lezen kan met plezier, al kost het wel een klein beetje moeite. Heerlijke moeite, maar dat is fitness voor de geest!'