Zakelijke diensten

De bibliotheek heeft een speciaal aanbod voor sociaal maatschappelijke organisaties en andere zakelijke klanten.

De bibliotheek verleent medewerking aan organisaties die het algemeen belang dienen, en een laagdrempelige locatie zoeken voor het verspreiden van informatie of advies, zoals bijvoorbeeld het houden van een inloopspreekuur in één van onze vestigingen.

Daarnaast zijn onze medewerkers informatiemakelaars die de samenleving als geen ander kennen. Zij kunnen ondersteunen bij het geven van informatie en advies over een bepaald onderwerp. Speciaal opgeleide medewerkers kunnen adviseren en participeren in preventieve projecten bijv. bij de aanpak van laaggeletterdheid of door activiteiten te organiseren voor je doelgroep die aanzetten tot lezen. Daarnaast kunnen onze medewerkers ook een rol spelen bij (de organisatie van) evenementen op het gebied van cultuur, educatie en literatuur in de regio. Onze kundige medewerkers kunnen daarom op verzoek een relevante bijdrage aan je project leveren.

Ook het verzorgen of inrichten van een bibliotheek of boekencollectie op locatie behoort tot de mogelijkheden. Voor organisaties als ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en scholen kan een bibliotheekfunctie een flinke toegevoegde waarde op de dienstverlening betekenen, aangezien de bibliotheek als 'inhouse service' de kwaliteit van het verblijf doet toenemen.