Vragen over de leentermijn en boetes

Leentermijn

Kan ik mijn boeken langer lenen dan de gestelde leentermijn?

De bibliotheek Liemers leent uit voor een periode van 4 weken. Je kan de boeken nogmaals 2 weken verlengen. De uitleentermijn komt dan op 6 weken in totaal. Je kan meteen verlengen als je de boeken leent. Hiervoor kan je naar de servicebalie gaan. Als je de boeken al een keer geleend hebt, kan je maximaal 1 keer verlengen. De uitzondering hierop zijn de populaire Sprinters, deze kunnen slechts 2 weken mee naar huis genomen worden en hebben geen verlengmogelijkheid. Boeken die je inlevert en op dezelfde dag weer mee wilt nemen worden als een verlenging gezien. Er geldt dan geen nieuwe uitleentermijn van 4 weken. Dat kan pas een dag later. De bibliotheek Liemers leent uit voor een periode van 4 weken. U kunt de boeken nogmaals 2 weken verlengen. De uitleentermijn komt dan op 6 weken in totaal. U kunt meteen verlengen als u de boeken leent. Hiervoor kunt u naar de servicebalie gaan. Als u de boeken al een keer geleend hebt, kunt u maximaal 1 keer verlengen. De uitzondering hierop zijn de populaire Sprinters, deze kunnen slechts 2 weken mee naar huis genomen worden en hebben geen verlengmogelijkheid.

Boeken die u inlevert en op dezelfde dag weer mee wilt nemen worden als een verlenging gezien. Er geldt dan geen nieuwe uitleentermijn van 4 weken. Dat kan pas een dag later.

Kan ik zien wanneer ik mijn boeken moet inleveren en wat ik nog thuis heb?

Je logt in via de Catalogus. Vervolgens kom je op ‘Mijn bibliotheek’, en vul je jouw gebruikersnaam (lenersnummer) en wachtwoord (pincode = geboortedag & geboortemaand) in en je krijgt dan een overzicht van wat de status is van de materialen.

Kan ik zien hoe mijn boete is ontstaan?

Je logt in via de Catalogus. Vervolgens klik je op ‘Mijn bibliotheek’, en vul je jouw gebruikersnaam (lenersnummer) en wachtwoord (pincode = geboortedag & geboortemaand) en je kan zien of er boete op jouw pas staat en welke materialen je nog thuis hebt. Blijft boete drie maanden “open” staan dan blokkeert jouw pas en moet je de boete eerst komen betalen.