Vragen over het lidmaatschap

Wat heb ik nodig om lid te worden?

Je kan lid worden aan de balie van een van onze vestigingen of via onze website. Voor automatische incasso vragen wij om een geldig identiteitsbewijs te tonen, in combinatie met jouw persoonsgegevens en jouw adresgegevens. Je kan meteen lenen als je via de balie lid wordt.

Wat is mijn lidmaatschapsnummer?

Jouw lidmaatschapsnummer staat onder de barcode van de pas. Het is dus niet het nummer wat begint met NL.

Wat voor termijn geldt er voor het lidmaatschapsjaar?

Het lidmaatschapsjaar loopt vanaf de datum van jouw inschrijving als lid van de bibliotheek tot diezelfde datum van het daaropvolgende jaar. Je betaalt in de maand voorafgaand aan het nieuwe jaar.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind lid worden?

Kinderen kunnen vanaf hun geboorte lid worden. Het jeugdlidmaatschap is gratis tot 18 jaar.

Kan ik in alle bibliotheken lenen en retourneren?

Je kan lenen en retourneren bij alle vestigingen en servicepunten van de Liemers (Vestigingen in Zevenaar, Duiven, Westervoort, Giesbeek en de servicepunten in Lobith en Pannerden).

De Bibliotheek Liemers doet mee aan de service van Gastlenen. Dat is handig als je elders werkt of op vakantie bent. Dit doe je door je in te schrijven als gastlener bij een van de samenwerkende bibliotheek buiten de regio Liemers (Brabant en Gelderland). De voorwaarden van gastlenen worden door die gast-bibliotheek bepaald.

Ik wil een wijziging doorgeven.

Wijzigt jouw thuisadres, email, voorkeursvestiging of andere gegevens? Geef dit dan aan ons door. Dit kunt jouw email en voorkeursvestiging ook via de website aan ons doorgeven. Je logt in via de Catalogus. Vervolgens klikt je op ‘Mijn bibliotheek’, en vult je jouw gebruikersnaam in (lenersnummer) en wachtwoord (pincode = geboortedag & geboortemaand) Rechts in het menu kan je klikken op wijzig gegevens. Andere gegevens graag via de mail naar ledenadministratiebibliotheek@liemerskunstwerk.nl

Ik ben mijn pas kwijt.

Vermeld het verlies van jouw pas altijd aan de balie. Dan blokkeren we deze. Dat voorkomt dat anderen op jouw pas materialen lenen. Een nieuwe pas aanvragen kost € 5,00 euro. Het komt vaak voor dat jouw pas nog op de vestiging ligt. Bel ons even.

Ik wil mijn abonnement opzeggen.

Je overweegt om jouw lidmaatschap op te zeggen? Je kan opzeggen door een brief te sturen naar:

De Bibliotheek Liemers
De Hooge Bongert 1
6903 DA Zevenaar

of mail naar ledenadministratiebibliotheek@liemerskunstwerk.nl

Na het eerste contributie jaar geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Klachten?

Ben je niet tevreden over onze dienstverlening. Dan willen wij je verzoeken om contact met ons op te nemen om ons jouw klacht voor te leggen. Wellicht kunnen we samen met je een oplossing bedenken.