Vragen over het lidmaatschap

Lidmaatschap

Wat heb ik nodig om lid te worden?

Je kunt lid worden aan de balie van een van onze vestigingen of via onze website. Voor automatische incasso vragen wij om een geldig identiteitsbewijs te tonen, in combinatie met je persoonsgegevens en je adresgegevens. Je kunt meteen lenen als je via de balie lid wordt.

Wat is mijn lidmaatschapsnummer?

Je lidmaatschapsnummer staat onder de barcode van de pas. Het is dus niet het nummer wat begint met NL.

Wat voor termijn geldt er voor het lidmaatschapsjaar?

Het lidmaatschapsjaar loopt vanaf de datum van je inschrijving als lid van de bibliotheek tot diezelfde datum van het daaropvolgende jaar. Je betaalt in de maand voorafgaand aan het nieuwe jaar.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind lid worden?

Kinderen kunnen vanaf hun geboorte lid worden. Het jeugdlidmaatschap is gratis tot 18 jaar.

Kan ik in alle bibliotheken lenen en retourneren?

Je kunt lenen en retourneren bij alle vestigingen en servicepunten van de Liemers (Vestigingen in Duiven, Westervoort, Zevenaar en de servicepunten in Giesbeek, Lobith en Pannerden).

De Bibliotheek doet mee aan de service van Gastlenen. Dat is handig als je elders werkt of op vakantie bent. Je wordt Gastlener door je in te schrijven bij een van de samenwerkende bibliotheken buiten de regio Liemers. De voorwaarden van gastlenen worden door die gast-bibliotheek bepaald.

Ik wil een wijziging doorgeven.

Wijzigt je mailadres, telefoonnummer of wil je je voorkeursinstellingen veranderen? Geef dit dan op de volgende manier aan ons door.
Je logt in op de website debibliotheekliemers.nl bij MijnBibliotheek met je lenersnummer en wachtwoord. Je gaat naar Persoonlijke gegevens en daarna naar Wijzig gegevens.
Ben je verhuisd? Stuur dan een mailtje naar ledenadministratiebibliotheek@liemerskunstwerk.nl

Ik ben mijn pas kwijt.

Meld het verlies van je pas altijd aan de balie. Dan blokkeren we deze. Dat voorkomt dat anderen op jouw pas materialen lenen. Een nieuwe pas aanvragen kost € 5,00 euro. Het komt vaak voor dat je pas nog op de vestiging ligt. Bel ons even.

Ik wil mijn abonnement opzeggen.

Je overweegt om jouw lidmaatschap op te zeggen? Je kan opzeggen door een brief te sturen naar:

Kunstwerk! de Bibliotheek
Ledenadministratie
Kerkstraat 27 
6901AA Zevenaar

of mail naar ledenadministratiebibliotheek@liemerskunstwerk.nl

Na het eerste contributie jaar geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Klachten?

Ben je niet tevreden over onze dienstverlening. Dan willen wij je verzoeken om contact met ons op te nemen om ons je klacht voor te leggen. Wellicht kunnen we samen met je een oplossing bedenken.